Apģērbtie kartupeļi ar mērci (vienkārši un garšīgi) Siltie ēdieni 1447

 

 

Sastāvdaļas:
🍴 Vidēja izmēra kartupeļi - 10gab,
🍴 Bekons - 20 strēmeles/šķēles,
Mērcei:
🍴 Sviests - 25g,
🍴 Milti - 1 ēd.k,
🍴 Vārīts buljons - 1/4 l,
🍴 Krējums - 100g,
🍴 Sāls,
🍴 Pipari,
🍴 Citrona sula - pus citrons,

 

Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomazgā un izvāra ar mizu, atdzesē un nomizo. Katram kartupelim divas bekona šķēles noliek uz galda un ietin tajā kartupeli, liek cepešpannā un visus jau satītos kartupeļus liek 200 grādu karstā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
2. Tajā laikā gatavo mērci - uzsilda sviestu, pievieno miltus, tikai uzmanīgi, lai neveidojas kunkuļi, pielej buljonu, izvāra, noņem no plīts, iejauc krējumu, sāli, piparus un citrona sulu. Aplej kartupeļus ar mērci un liek cepeškrāsnī vēl uz 10-15 minūtēm.
3. Izņem no cepeškrāsns un pēc vēlmes uzber zaļumus.





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 45
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 50
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 84
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 225
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 143
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 136
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 142
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 179
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 133
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 184
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 186
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 118
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 176
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 186
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 217
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm