Apģērbtie kartupeļi ar mērci (vienkārši un garšīgi) Siltie ēdieni 1365

 

 

Sastāvdaļas:
🍴 Vidēja izmēra kartupeļi - 10gab,
🍴 Bekons - 20 strēmeles/šķēles,
Mērcei:
🍴 Sviests - 25g,
🍴 Milti - 1 ēd.k,
🍴 Vārīts buljons - 1/4 l,
🍴 Krējums - 100g,
🍴 Sāls,
🍴 Pipari,
🍴 Citrona sula - pus citrons,

 

Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomazgā un izvāra ar mizu, atdzesē un nomizo. Katram kartupelim divas bekona šķēles noliek uz galda un ietin tajā kartupeli, liek cepešpannā un visus jau satītos kartupeļus liek 200 grādu karstā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
2. Tajā laikā gatavo mērci - uzsilda sviestu, pievieno miltus, tikai uzmanīgi, lai neveidojas kunkuļi, pielej buljonu, izvāra, noņem no plīts, iejauc krējumu, sāli, piparus un citrona sulu. Aplej kartupeļus ar mērci un liek cepeškrāsnī vēl uz 10-15 minūtēm.
3. Izņem no cepeškrāsns un pēc vēlmes uzber zaļumus.





Komentāri



Saistītie raksti

Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 58
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 51
Pīrāgs ar sieru un cherry tomātiem, itāļu gaumē Siltie ēdieni 68
KFC vistu kājiņas ar mērci Kūkas 94
Zivs ar dārzeņiem grieķu gaumē Siltie ēdieni 91
Siera zupa ar šampinjoniem Zupas 99
Aukstā gurķu zupa ar vītinātiem tomātiem un mocarellu Zupas 90
Lasis ar citronu un pākšu pupiņām Siltie ēdieni 93
Plovs uz ugunskura uzbekistāņu gaumē Siltie ēdieni 96
Pīrāgs ar zemenēm multikatlā Kūkas 98
Vasarīgie vistu salāti ar apelsīniem Salāti 84
Atspirdzinošā vasaras zemeņu limonāde Dzērieni 65
Pildītie kartupeļi ar sēnēm un sieru Siltie ēdieni 60
Kāpostu salāti ar redīsiem un burkāniem Salāti 117
Biezpiena deserts ar banāniem Saldais 146
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm