Befstrogonovs - vecā labā klasika Gaļas ēdieni 287

 

 

Sastāvdaļas:


Liellopu gaļa - 500g,
Citronu miza - 1 gab,
Sāls, pipari,
Baltais, sausas vīns - 100 ml,
Sviests - 4 ēd.k,
Olīveļļa - 2 ēd.k,
Sarkanais sīpols - 1gab,
Šampinjoni - 250g,
Ķiploki - 3 daiviņas,
Krējums (10-15%) - 60g,


Pagatavošana:

 

 


1. Pats galvenais ir pareizi izvēlēties svaigu liellopu. Gabalam ir jābūt apmēram 1,5 cm biezumā. Ļaujiet gaļai pastāvēt vismaz pus stundu uz galda, lai pieņemtu istabas teperatūru.

 

2. Apsedzam gaļu ar plēvi un kārtīgi to paklapējam.

 

3. Sarīvējam citronu mizu un pievienojam sāli, piparus.

 

 

4. Sagriežam gaļu plānās strēmelēs 5 mm biezumā. Tur nekā grūta nav, jo plānāk sagriezīsiet, jo maigāka būs gaļa.

 

 

5. Pievienojam gaļu citronu mizai un atstājam uz 15 minūtēm.

 

 

6. Atveriet pudeli laba baltā, sausā vīna, lai tas nostāvās. Uz vīna nekad nevajadzētu ekonomēt, jo tas iespaido ēdienu garšu. Mēs ņēmām itāļu Ducento (nosaukums tulkojas, kā `divsimts` par godu divsimt gadu mākslas atplaukšanai Itālijā). Starp citu, cepšana baltajā vīnā, gaļu arī padara mīkstāku.

 

 

7. Uz pannas uzsildiet 2 ēd.k sviesta un 1 ēd.k, olīveļļas. Pirmais ir vajadzīgs aromātam, otrais neļaus piedegt pirmajam.

 

8. Mazos kubiciņos sagriežat sīpolu un šampinjonus pa diagonāli sešās daļās. Ķiplokus vienkārši sakapājam. Apcepam sīpolus un ķiplokus. Tikko, kā sīpoli kļūst caurspīdīgi pievienojam šampinjonus un cepam vel 5 minūtes.

 

 

9. Pārliekam sēnes un sīpolus uz šķīvja, pārslaukam pannu un atkal uz pannas liekam sildīties 2 ēd.k sviesta un 1 ēd.k olīveļļas.

 

10. Apcepam gaļu, maisot. Pievērsiet uzmanību savai pannai, ja viņa ir maza, cepiet nelielās porcijās. Tāpēc, ka daudz gaļas uz mazas pannas pārvērš cepšanas procesu sautēšanā. Kad gaļa būs nobrūninājusies, pievienojiet apceptās sēnes ar sīpoliem.

 

 

11. Gatavojiet vēl pāris minūtes. Pēc tam pielejiet baltvīnu (100 ml). Daudzi baidās no alkohola ēdienā, žēl. Temperatūru iedarbībā tur paša alkohola nepaliek (tas izgaro), paliek tikai aromāts.

 

 

12. Samaziniet uguni un gaidiet, kad mērce kļūs biezāka.

 

 

13. Pievienojiet krējumu un kārtīgi visu samaisiet. Tad var pasniegt!

 

Befstrogonovu var pasniegt ar makaroniem vai kartupeļu biezputru, tas ir ļoti garšīgi.
Lai jums labi garšo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 45
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 50
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 84
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 225
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 143
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 136
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 142
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 179
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 133
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 184
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 186
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 118
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 176
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 186
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 217
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm