Burkānu zirnīšu sautējums Siltie ēdieni 1793

 

 

Sastāvdaļas:

 

 

3- 4 burkāni ( apm. 600 g);

400 g konservēti zirnīši;

1 ēdamkarote (10 g) milti;

100 ml 10% saldais krējums;

garšvielas - 1 dārzeņu buljona kubiņš ;

rozmarīns;

baziliks;

ingvers;

sāls


Burkānus nomizo, sagriež gabaliņos un liek sautēties mazā ūdens daudzumā, tā, lai tikai pārklāj burkānus. Pievieno 1 buljona kubiņu un pārējas garšvielas (garšvielas var likt pēc savas garšas un vēlmēm), var piebērt arī pustējkaroti cukura.

 

Pielej katlā šķidrumu no zirnīšiem. Sautē līdz burkāni mīksti. Tad pievieno zirnīšus un sautē vēl apmēram vienu minūti. Pavisam nelielā ūdens daudzumā iemaisa miltus un saldo krējumu, samaisa līdz izveidojas viendabīgai masai bez kunkuļiem.

 

Pievieno klāt sautējumam. Maisot vāra vēl kādu brīdi, kamēr sabiezē mērcīte.


Garšīgi! Ēd kopā ar rīsiem, kartupeļiem, gaļu vai zivi.
100 g sautējuma 49 kCal.





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 45
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 50
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 84
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 225
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 143
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 136
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 142
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 179
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 133
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 184
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 186
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 118
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 176
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 186
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 217
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm