Dzērveņu mērce Mērces 226

 

 

Sastāvdaļas:


Dzērvenes - 350g,
Cukurs - 1glāze,
Citronu miza - 1 neliels gabaliņš,
Ūdens - 2 ēd.k,
Sāls,
Melnie maltie pipari.


Pagatavošana:


Ogas noskalo un 1/2 tasi dzērveņu atliek bļodā.


Pievieno cukuru, citrona mizu un udeni. Gatavo uz lēnas uguns, kamēr cukurs izkūst, tas būs apmēram 10 minūtes. Palielina uguni un vāra, kamēr uzprāgs dzērvenes, apmēram 12 minūtes.


Samazina uguni un pievieno atlikušās ogas, sāli un piparus pēc garšas.


Atdzesē līdz istabas temperatūrai un pasniedz ar gaļu. Vislabāk ar liellopu gaļu.

 





Komentāri



Saistītie raksti

Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 16
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 30
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 35
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 40
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 54
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 37
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 60
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 77
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 40
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 42
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 95
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 68
Pīrāgs ar sieru un cherry tomātiem, itāļu gaumē Siltie ēdieni 84
KFC vistu kājiņas ar mērci Kūkas 114
Zivs ar dārzeņiem grieķu gaumē Siltie ēdieni 107
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm