Dzērveņu mērce Mērces 277

 

 

Sastāvdaļas:


Dzērvenes - 350g,
Cukurs - 1glāze,
Citronu miza - 1 neliels gabaliņš,
Ūdens - 2 ēd.k,
Sāls,
Melnie maltie pipari.


Pagatavošana:


Ogas noskalo un 1/2 tasi dzērveņu atliek bļodā.


Pievieno cukuru, citrona mizu un udeni. Gatavo uz lēnas uguns, kamēr cukurs izkūst, tas būs apmēram 10 minūtes. Palielina uguni un vāra, kamēr uzprāgs dzērvenes, apmēram 12 minūtes.


Samazina uguni un pievieno atlikušās ogas, sāli un piparus pēc garšas.


Atdzesē līdz istabas temperatūrai un pasniedz ar gaļu. Vislabāk ar liellopu gaļu.

 





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 41
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 43
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 77
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 220
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 137
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 131
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 137
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 175
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 129
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 176
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 182
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 114
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 169
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 183
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 209
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm