Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 179

 

 

Sastāvdaļas:


Maltā gaļa - 1kg,
Sīpols - 1gab,
Ķiploki - 3 daiviņas,
Sarīvēts siers - 50g,
Neliels saišķis pētersīļu,
Sauja ciedru riekstu,
Ola - 1gab,
Baltmaizes šķēles - 2gab,
Piens vai ūdens - 1/3 glāze,
Sāls, pipari - pēc garšas,
Tomātu mērce - 750ml.


Pagatavošana:


Sīpolu, ķiplokus un pētersīļus smalki sakapā. Maizi iemērc pienā. Olu samaisa ar dakšu.


Uz pannas uzsilda olīveļļu. Apcept sīpolus un ciedru riekstus. Pievieno ķiplokus, gatavo vēl pāris minūtes, tad noņem no uguns un ļauj atdzist.


Bļodā ieliek gaļu un pievieno tai pētersīļus, olu, iemērktu maizi, sieru, sāli, piparus un sīpolu maisījumu. Kārtīgi apmaisa.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 220 grādiem. No gaļas veido bumbiņas valrieksta izmērā. Izliek ar eļļu apsmērētā cepešpannā un liek cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm.


Nogriezt temperatūru līdz 200 grādiem. Apliet tefteļus ar tomātu mērci, apsegt cepešpannu ar foliju un ielikt atpakaļ cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm. Pasniedz gaļas bumbiņas ar makaroniem vai rīsiem.





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 43
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 44
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 79
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 222
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 138
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 132
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 139
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 176
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 130
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 183
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 115
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 171
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 184
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 212
Pīrāgs ar sieru un cherry tomātiem, itāļu gaumē Siltie ēdieni 199
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm