Kartupeļu sacepums ar zivi un sieru Sacepums 178

 

 

Sastāvdaļas:


Zivs - 300g,
Piens - 300ml,
Sīpols - 1/4gab,
Krustnagliņa - 1gab,
Lauru lapa - 1gab,
Sāls, pipari - pēc garšas,
Sviests - 35g,
Milti - 20g,
Muskatrieksti - šķipsniņa,
Kartupeļi - 500g,
Pētersīļi - pāris zariņi,
Čedera vai parmezāns - 25g.


Pagatavošana:


Aplej zivi ar pienu (250ml), uzliek uz vidējas uguns. Sīpolā iesprauž krustnagliņu, ieliek pienā. Pievieno lauru lapu, mazliet sāli. Izvāra, samazina uguni, vāra 8 minūtes. Izņem zivi, pārliek cepešpannā, sadala gabaliņos. Sīpolu un lauru lapu izmet ārā, pienu atdzesē.


Vāra mērci:


Izkausē sviestu (25g), pievieno miltus un samaisa. Pielej pienu, kurā vārijās zivs, visu laiku apmaisot. Vāra līdz sabiezē, pievieno sāli, piparus un muskatriekstus.


Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos un izvāra. Nolej ūdeni, samīca ar dakšu. Pievieno atlikušo pien un sviestu. Samaisa.


Cepešpannā uzber zivij sakapātus pētersīļus. Aplej ar mērci, izliek kartupeļu putru. Uzber sarīvētu sieru un cep 200 grādos 30 minūtes.





Komentāri



Saistītie raksti

Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 58
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 51
Pīrāgs ar sieru un cherry tomātiem, itāļu gaumē Siltie ēdieni 68
KFC vistu kājiņas ar mērci Kūkas 94
Zivs ar dārzeņiem grieķu gaumē Siltie ēdieni 91
Siera zupa ar šampinjoniem Zupas 99
Aukstā gurķu zupa ar vītinātiem tomātiem un mocarellu Zupas 90
Lasis ar citronu un pākšu pupiņām Siltie ēdieni 93
Plovs uz ugunskura uzbekistāņu gaumē Siltie ēdieni 96
Pīrāgs ar zemenēm multikatlā Kūkas 98
Vasarīgie vistu salāti ar apelsīniem Salāti 84
Atspirdzinošā vasaras zemeņu limonāde Dzērieni 65
Pildītie kartupeļi ar sēnēm un sieru Siltie ēdieni 60
Kāpostu salāti ar redīsiem un burkāniem Salāti 117
Biezpiena deserts ar banāniem Saldais 146
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm