Klasiskais mājas kvass Dzērieni 833

 

 

Porciju skaits: 8 cilvēkiem

 

Pagatavošanas laiks: 8h

 

Sastāvdaļas:

 

3l ūdens
500g rudzu maize
1 glāze rudzu milti
1 sauja rozīnes
20-25g raugs

 

 

Pagatavošana:

 

Sagriež rudzu maizi un kaltē cepeškrāsnī 130 °C tik ilgi, lai tā nedaudz apbrūninās. Rudzu grauzdiņus aplej ar siltu ūdeni un atstāj uz vismaz trim stundām nostāvēties. Pēc tam iegūto dziru nokāš.

 

Atsevišķā traukā liek miltus, pievieno cukuru, raugu, rozīnes un vēl nedaudz silta ūdens. Atstāj siltā vietā vismaz uz vienu stundu, lai raugs sāk atdzīvoties.

 

Pievieno raugu rudzu maizes ūdenim, un trauku apklāj ar marli. Atstāj kvasu siltā vietā uz 3–4 h, lai sāktos rūgšanas process. Nokāš kvasu un liek ledusskapī atdzesēties.

 

Nu tavs mājas kvass ir gatavs lietošanai. Lai kvass iznāktu dzirkstošs, pirms likšanas ledusskapī iepildi to pudelēs, tad gāzes saglabāsies traukā.

 

Šis ir ātrais, dzīvais kvass, tāpēc to nebūtu ieteicams glabāt vairāk par vienu dienu.





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 41
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 43
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 77
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 220
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 137
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 131
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 137
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 175
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 129
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 176
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 182
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 114
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 169
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 183
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 209
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm