Klasiskais mājas kvass Dzērieni 760

 

 

Porciju skaits: 8 cilvēkiem

 

Pagatavošanas laiks: 8h

 

Sastāvdaļas:

 

3l ūdens
500g rudzu maize
1 glāze rudzu milti
1 sauja rozīnes
20-25g raugs

 

 

Pagatavošana:

 

Sagriež rudzu maizi un kaltē cepeškrāsnī 130 °C tik ilgi, lai tā nedaudz apbrūninās. Rudzu grauzdiņus aplej ar siltu ūdeni un atstāj uz vismaz trim stundām nostāvēties. Pēc tam iegūto dziru nokāš.

 

Atsevišķā traukā liek miltus, pievieno cukuru, raugu, rozīnes un vēl nedaudz silta ūdens. Atstāj siltā vietā vismaz uz vienu stundu, lai raugs sāk atdzīvoties.

 

Pievieno raugu rudzu maizes ūdenim, un trauku apklāj ar marli. Atstāj kvasu siltā vietā uz 3–4 h, lai sāktos rūgšanas process. Nokāš kvasu un liek ledusskapī atdzesēties.

 

Nu tavs mājas kvass ir gatavs lietošanai. Lai kvass iznāktu dzirkstošs, pirms likšanas ledusskapī iepildi to pudelēs, tad gāzes saglabāsies traukā.

 

Šis ir ātrais, dzīvais kvass, tāpēc to nebūtu ieteicams glabāt vairāk par vienu dienu.





Komentāri



Saistītie raksti

Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 16
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 30
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 35
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 40
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 54
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 37
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 60
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 77
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 40
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 42
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 95
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 68
Pīrāgs ar sieru un cherry tomātiem, itāļu gaumē Siltie ēdieni 84
KFC vistu kājiņas ar mērci Kūkas 114
Zivs ar dārzeņiem grieķu gaumē Siltie ēdieni 107
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm