Mājas gardā majonēze Mērces 981

 

 

Sastāvdaļas:


 Lielas olas (mums vajadzēs tikai dzeltenumus) - 3gab,
 Rafinēta saulespuķu eļļa - 400ml,
 Sinepes - 1 tēj.k,
 Etiķis 9% - 1-2 tēj.k,
 Cukurs un sāls - pa vienai šķipsniņai.

Pagatavošana:


1. Dzeltenumus atdalam no baltumiem, pievienojam šķipsniņu sāls un šķipsniņu cukura, vieglītēm sakuļam ar mikseri līdz viendabīgai masai.

 

 


2. Pievenojam 1 tējkaroti etiķa, samaisām, pievienojam pus tējkaroti sinepju un sākam kult uz vidēja ātruma.

 

 


3. Nepārtraucot kult, lejam iekšā eļļu. Lejam nelielās porcijās, kontrolējot masas biezumu (jo vairāk eļļas - jo biezāka būs masa). Protams eļļas daudzums ir atkarīgs no jūsu garšas: vēlaties treknāku un biezāku, lejiet eļļu vairāk!

 


4. Pagaršojam un pievienojam visu kas jums vēl vajadzīgs: sāls, etiķis, sinepes. Atkal mazliet sakuļam.


5. Majonēzei var pievienot visu ko vien vēlamies: ķiplokus, zaļumus. utt. Mājas gardā majonēze glabājas 5-6 dienas ledusskapī.

 

 

 





Komentāri



Saistītie raksti

Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 16
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 30
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 35
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 40
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 54
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 37
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 60
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 77
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 40
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 42
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 95
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 68
Pīrāgs ar sieru un cherry tomātiem, itāļu gaumē Siltie ēdieni 84
KFC vistu kājiņas ar mērci Kūkas 114
Zivs ar dārzeņiem grieķu gaumē Siltie ēdieni 107
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm