Mājas ķiploku majonēze Mērces 811

 

 

Sastāvdaļas:


*Eļļa (Olīvu piemēram) – 1 glāze,
*Olas dzeltenumi – 2gab,
*Svaigi spiesta citronu sula – 1 ēd.k,
*Ķiploki (sasmalcināti) – 1 ēd.k,
*Sāls un pipari – pēc garšas,

 

Pagatavošana:


1. Pirms pievērsties gatavošanas procesam, pārbaudiet vai visi produkti ir istabas temperatūrā.


2. Izliekat olas siltā ūdens traukā.


3. Eļļu, dzeltenumus, citrona sulu sakuļat ar mikseri. Svarīgi: miksējiet visu trauka dibenā un kamēr eļļa nav iesūkusies masā nekuļat masu virspusē.


4. Kad masa sāk pārvērsties par majonēzi, pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, sāli un piparus.


5. Samaisiet, vēl nedaudz sakuļat. Majonēzi var izmantot pāris dienas pēc tās pagatavošanas. Glabāt ledusskapī.





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 41
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 43
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 77
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 220
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 137
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 131
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 137
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 175
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 129
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 176
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 182
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 114
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 169
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 183
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 209
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm