Okroška - Aukstā zupa Zupas 4635

 

 

Sastāvdaļas:

 

500 g vārītas liellopu gaļas
2-3 vārīti kartupeļi;
2 olas;
4 marinēti gurķi;
10-12 redīsi;
100 g maurloki;
dilles;
pētersīļi;
1 litrs kvasa
sāls, skābs krējums
sinepes, cukurs
mārrutki

 

 

Pagatavošana:

 

Lai sanāktu laba okroška, vispirms cieti novāra olu, dzeltenumu izberž caur sietu, tam piejauc sinepes, cukuru un mārrutkus, un maisot pamazām lej klāt kvasu.


Vārītus kartupeļus sagriež mazos kubiņos.


Pēc tam pievieno sīki sagrieztus, ar sāli saberztus lokus, diļļu zaļumus, pētersīļus, un kubiņos sagrieztus marinētus gurķus un redīsus, visu sajauc un atdzesē.


Pirms pasniegšanas Okroškai pieliek sagrieztu ceptu vai vārītu liesu liellopa gaļu un sakapātu olas baltumu. Īpaši smalka ir okroška, kurai vienlaikus pievienota vairāku veidu gaļa un desas.

 

Pasniedzot pievieno skābo krējumu pēc garšas.

 





Komentāri



Saistītie raksti

Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 16
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 30
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 35
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 40
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 54
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 37
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 60
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 77
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 40
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 42
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 95
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 68
Pīrāgs ar sieru un cherry tomātiem, itāļu gaumē Siltie ēdieni 84
KFC vistu kājiņas ar mērci Kūkas 114
Zivs ar dārzeņiem grieķu gaumē Siltie ēdieni 107
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm