Okroška - Aukstā zupa Zupas 4702

 

 

Sastāvdaļas:

 

500 g vārītas liellopu gaļas
2-3 vārīti kartupeļi;
2 olas;
4 marinēti gurķi;
10-12 redīsi;
100 g maurloki;
dilles;
pētersīļi;
1 litrs kvasa
sāls, skābs krējums
sinepes, cukurs
mārrutki

 

 

Pagatavošana:

 

Lai sanāktu laba okroška, vispirms cieti novāra olu, dzeltenumu izberž caur sietu, tam piejauc sinepes, cukuru un mārrutkus, un maisot pamazām lej klāt kvasu.


Vārītus kartupeļus sagriež mazos kubiņos.


Pēc tam pievieno sīki sagrieztus, ar sāli saberztus lokus, diļļu zaļumus, pētersīļus, un kubiņos sagrieztus marinētus gurķus un redīsus, visu sajauc un atdzesē.


Pirms pasniegšanas Okroškai pieliek sagrieztu ceptu vai vārītu liesu liellopa gaļu un sakapātu olas baltumu. Īpaši smalka ir okroška, kurai vienlaikus pievienota vairāku veidu gaļa un desas.

 

Pasniedzot pievieno skābo krējumu pēc garšas.

 





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 41
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 43
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 77
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 220
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 137
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 131
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 137
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 175
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 129
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 176
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 182
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 114
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 169
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 183
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 209
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm