Pavasara gardums ar bekonu Siltie ēdieni 1363

 



Sastāvdaļas:

 

- 1,2 kg vidēji kartupeļi,
- 1 ēdamkarote sāls,
- 180g bekona,
- 2 ēdamkarotes olīveļļas,
- 1/4 tējkarotes melno piparu,
- 1/2 glāze rīvēta parmezāna siera,
- 3 zobiņi sīki sakapāti ķiploki,
- 1/4 krūzes sīki sakapāti pētersīļi.

 

Pagatavošana:


1. Uzsildām cepeškrāsni uz 220 grādiem. Cepeškrāsns režģi novietojam cepeškrāsns apakšdaļā.


2. Tīri nomazgājam kartupeļus, nomizojam, sagriežam uz četrām daļām, ieliekam katliņā, pielejam ūdeni un vāram līdz burbuļo. Pieliekam 1 ēdamkaroti sāls un vāram vēl 12-15 minūtes. Nolejam ūdeni un noliekam malā.


3. Kamēr vārās kartupeļi, sagriežam bekonu strēmelēs, pēc tam mazākos gabaliņos. Tad bekonu izcepam uz vidēja uguns.


4. Apsmērējam cepešpannu ar eļļu kura palika no bekona cepšanas. Izliekam sagrieztos kartupeļus uz pannas. Uzberam 1/2 tējkaroti sāls un 1/4 tējkaroti piparu. Cepjam 220 grādu karstumā 35-40 minūtes līdz nekļūs zeltaini brūns.


5. Samazinām temperatūru līdz 190 grādiem, izņemam no cepeškrāsns un apgriežam kartupeļus. Uzberam 1/2 krūzes sarīvēta parmezāna, bekona, sagriezta ķiploka un uzlejam atlikušo eļļu no bekona. Cepjam vēl 15 minūtes, vai arī kamēr siers neizkusīs.


6. Izņemam cepešpannu no cepeškrāsns, uzberam pa virsu pētersīļus un uzreiz pasniedzam.





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 45
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 50
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 84
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 225
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 143
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 136
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 142
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 179
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 133
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 184
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 186
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 118
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 176
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 186
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 217
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm