Plovs uz ugunskura uzbekistāņu gaumē Siltie ēdieni 105

 

 

 

Sastāvdaļas:


Rīsi - 1kg,
Burkāni - 1kg,
Augu eļļa - 1 glāze,
Gaļa - 750g,
Sīpoli - 4gab,
Ķiploki - 3 galviņas,
Zira - 3 tēj.k,
Sāls - pēc garšas,
Ūdens,
Zaļumi - pēc vēlmes.


Pagatavošana:


1. Noskalotus rīsus aplej ar karstu ūdeni un atstāj uz 1 stundu.


2. Sīpolus un burkānus nomizo. Sīpolus sagriež pusaplīšos, bet burkānus salmiņos. Gaļu sagriež kubiciņos.


3. Lielā katlā virs ugunsgruka uzsilda augu eļļu, pievieno sīpolus, gaļu un ceturtdaļu burkānu. Pievieno sāli un cep 20-25 minūtes. Pievieno 1 glāzi karsta ūdens un veselas nomizotas ķiploku galviņas. Gatavo vēl 15 minūtes.


4. Pievieno atlikušos burkānus un rīsus. Pievieno karstu ūdeni, lai viņš nosegtu rīsus apmēram 1 cm virs tiem. Gatavo, kamēr neiztvaikos viss šķidrums.


5. Katlam uzliek vāku un ļauj plovam gatavoties 20 minūtes. Pēc tam apmaisa un pēc vēlmes pievieno vēl nedaudz sāls un pasniedz ar sakapātiem zaļumiem.





Komentāri



Saistītie raksti

Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 16
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 30
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 35
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 40
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 54
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 37
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 60
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 77
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 40
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 42
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 95
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 68
Pīrāgs ar sieru un cherry tomātiem, itāļu gaumē Siltie ēdieni 85
KFC vistu kājiņas ar mērci Kūkas 114
Zivs ar dārzeņiem grieķu gaumē Siltie ēdieni 107
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm