Plovs uz ugunskura uzbekistāņu gaumē Siltie ēdieni 171

 

 

 

Sastāvdaļas:


Rīsi - 1kg,
Burkāni - 1kg,
Augu eļļa - 1 glāze,
Gaļa - 750g,
Sīpoli - 4gab,
Ķiploki - 3 galviņas,
Zira - 3 tēj.k,
Sāls - pēc garšas,
Ūdens,
Zaļumi - pēc vēlmes.


Pagatavošana:


1. Noskalotus rīsus aplej ar karstu ūdeni un atstāj uz 1 stundu.


2. Sīpolus un burkānus nomizo. Sīpolus sagriež pusaplīšos, bet burkānus salmiņos. Gaļu sagriež kubiciņos.


3. Lielā katlā virs ugunsgruka uzsilda augu eļļu, pievieno sīpolus, gaļu un ceturtdaļu burkānu. Pievieno sāli un cep 20-25 minūtes. Pievieno 1 glāzi karsta ūdens un veselas nomizotas ķiploku galviņas. Gatavo vēl 15 minūtes.


4. Pievieno atlikušos burkānus un rīsus. Pievieno karstu ūdeni, lai viņš nosegtu rīsus apmēram 1 cm virs tiem. Gatavo, kamēr neiztvaikos viss šķidrums.


5. Katlam uzliek vāku un ļauj plovam gatavoties 20 minūtes. Pēc tam apmaisa un pēc vēlmes pievieno vēl nedaudz sāls un pasniedz ar sakapātiem zaļumiem.





Komentāri



Saistītie raksti

Šodien gatavo:

Lečo Salāti 7
Kabaču torte Uzkodas 6
Persiku pīrāgs Kūkas 5
Vistas filejas gulašs Gaļas ēdieni 5
Sacepta skumbrija folijā Siltie ēdieni 5
`Slinkais` Napoleons Kūkas 5
Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 41
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 43
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 77
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 219
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 137
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 131
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 137
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 175
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 129
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 176
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 181
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 114
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 169
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 182
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 208
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm