Rauga pīrāgs ar vistu Uzkodas 235

 

 

Mīklai:


Ūdens vai piens - 250 ml,
Cukurs - 3 ēd.k,
Augu eļļa - 3 ēd.k,
Svaigs raugs - 25g,
Sāls - šķipsniņa,
Milti - 500g,


Pildījumam:


Vistas fileja - 4gab,
Sīpols - 2gab,
Sāls, pipari - pēc garšas,
Augu eļļa - cepšanai,


Apsmērēšanai: 

 

Sakults olas dzeltenums vai piens.

 


1. Uzvāra 100 ml ūdens, siltā ūdenī izsķīdina raugu, cukuru un sāli, pāris karotes miltu. Uzliek vāku un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tā pievieno atlikušo ūdeni, augu eļļu un miltus. Iemīca elestīgu mīklu, uzliek vāku un atstāj uz 30-45 minūtēm.


2. Pildījumam sagriež sīpolu un vistas fileju, apcep augu eļļā, pievieno sāli un piparus. Ļauj atdzist.


3. Sadala mīklu 2 daļās un izrullē. Uz vienas daļas uzliek pildījumu, apsedz ar otru daļu. Saspiež maliņas. No mīklas apgriezumiem uztaisa dekoru.


4. Sasmērē pīrāgu ar olas dzeltenumu un liek 180 grādu karstā cepeškrāsnī uz 40-60 minūtēm. Pirms pasniegšanas atdzesē.

 





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 41
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 43
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 77
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 220
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 137
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 131
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 137
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 175
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 129
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 176
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 182
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 114
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 169
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 183
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 209
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm