Sautēta vista ar baziliku Gaļas ēdieni 246

 



Sastāvdaļas:

Vistas fileja - 600g,
Svaigs baziliks - 4 zariņi,
Baltvīns - 200ml,
Vistas buljons - 300ml,
Saldais krējums - 300ml,
Citrons - 1gab,
Olu dzeltenumi - 2gab,
Milti - pēc garšas,
Olīveļļa - cepšanai,
Sviests - cepšanai,
Sāls, pipari.


Pagatavošana:

Nelielā katliņā ielej vīnu un vāra tik ilgi, kamēr šķidruma daudzums nesamazināsies divreiz.

Vistas buljonam pievieno bazilika zariņus, uzliek vāku un gatavo 15-20 minūtes.

Uzsilda pannu, sajauc olīveļļu ar sviestu un cep vistas fileju 5-7 minūtes, no katras puses. Noņem no uguns, pieber sāli un ietin folijā.


Ļauj pastāvēt 5-10 minūtes, tad sagriež nelielos gabalos.

Sajauc saldo krējumu ar olu dzeltenumiem, pievieno nedaudz gatavā buljona. Kārtīgi samaisa.

No gatavā buljona izņem bazilika zariņus, pievieno vistas filejas gabaliņus, ielej saldā krējuma mērci, pievieno pāris lapiņas svaigā bazilika. Gatavo vēl 2-3 minūtes uz mazas uguns, kārtīgi samaisa.

Pēc vēlmes pievieno mazliet miltu, lai mērce būtu biezāka.

Pasniedz ēdienu ar rīsiem vai makaroniem.







Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 45
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 50
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 84
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 225
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 143
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 136
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 142
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 179
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 133
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 184
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 186
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 118
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 176
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 186
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 217
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm