Sautēta vista ar baziliku Gaļas ēdieni 182

 



Sastāvdaļas:

Vistas fileja - 600g,
Svaigs baziliks - 4 zariņi,
Baltvīns - 200ml,
Vistas buljons - 300ml,
Saldais krējums - 300ml,
Citrons - 1gab,
Olu dzeltenumi - 2gab,
Milti - pēc garšas,
Olīveļļa - cepšanai,
Sviests - cepšanai,
Sāls, pipari.


Pagatavošana:

Nelielā katliņā ielej vīnu un vāra tik ilgi, kamēr šķidruma daudzums nesamazināsies divreiz.

Vistas buljonam pievieno bazilika zariņus, uzliek vāku un gatavo 15-20 minūtes.

Uzsilda pannu, sajauc olīveļļu ar sviestu un cep vistas fileju 5-7 minūtes, no katras puses. Noņem no uguns, pieber sāli un ietin folijā.


Ļauj pastāvēt 5-10 minūtes, tad sagriež nelielos gabalos.

Sajauc saldo krējumu ar olu dzeltenumiem, pievieno nedaudz gatavā buljona. Kārtīgi samaisa.

No gatavā buljona izņem bazilika zariņus, pievieno vistas filejas gabaliņus, ielej saldā krējuma mērci, pievieno pāris lapiņas svaigā bazilika. Gatavo vēl 2-3 minūtes uz mazas uguns, kārtīgi samaisa.

Pēc vēlmes pievieno mazliet miltu, lai mērce būtu biezāka.

Pasniedz ēdienu ar rīsiem vai makaroniem.







Komentāri



Saistītie raksti

Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 58
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 51
Pīrāgs ar sieru un cherry tomātiem, itāļu gaumē Siltie ēdieni 68
KFC vistu kājiņas ar mērci Kūkas 94
Zivs ar dārzeņiem grieķu gaumē Siltie ēdieni 91
Siera zupa ar šampinjoniem Zupas 99
Aukstā gurķu zupa ar vītinātiem tomātiem un mocarellu Zupas 90
Lasis ar citronu un pākšu pupiņām Siltie ēdieni 93
Plovs uz ugunskura uzbekistāņu gaumē Siltie ēdieni 96
Pīrāgs ar zemenēm multikatlā Kūkas 98
Vasarīgie vistu salāti ar apelsīniem Salāti 84
Atspirdzinošā vasaras zemeņu limonāde Dzērieni 65
Pildītie kartupeļi ar sēnēm un sieru Siltie ēdieni 60
Kāpostu salāti ar redīsiem un burkāniem Salāti 117
Biezpiena deserts ar banāniem Saldais 146
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm