Spaghetti alla Puttanesca Siltie ēdieni 1020

 

 

 

Sastāvdaļas (2 personām):

 

6 anšovu filejas (tie dabūnami burciņās, iekonservēti eļļā)
1 liela vai 2 mazākas sakapātas ķiploka daivas
2-3 maziņi saberzti kaltēti čili pipari, vai apmēram tējkarote čili pārslu (NE pulveris!)
1 200-gramu bundža tomāti savā sulā (veseli vai kapāti, bet noteikti mizoti)
sauja rupji sakapātas melnās olīvas, bez kauliņiem
apmēram 50 ml sausa sarkanvīna
ēdamkarote mazo marinēto kaperu
olīveļļa

spagetti vai kādi citi makaroni

 

Gatavot:

 

Uzliek vārīties makaronus. Olīveļļā uz nelielas liesmas katliņā vai dziļākā pannā sasautē ķiploku un čili, pievieno anšovus un maisot sautē pārīs minūtes, līdz anšovi izšķīst. Pievieno tomātus un vīnu, labi samaisa, ļauj pavārīties uz mazas liesmiņas nepilnas 10 minūtes, līdz mērce drusku sabiezē. Beigās iemaisa iekšā kaperus un olīvas. Nokāš makaronus un samaisa ar mērci. Lūk, cik vienkārši!

NB! Dēļ anšovu un kaperu sāļuma, un čili piparotības, sāli un piparus šim ēdienam vēl papildus klāt likt neieteiktu!

Šīs receptes nianses dažādos avotos drusku atšķiras. Bez sarkanvīna labi var arī iztikt, un es personīgi vienmēr nelieku klāt arī olīvas (bildē, par piemēru, olīvas iztrūkst).

 





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 45
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 50
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 84
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 225
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 143
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 136
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 142
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 179
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 133
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 184
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 186
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 118
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 176
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 186
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 217
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm