Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 115

 

 

Sastāvdaļas:


Vistu kājiņas - 1,5 kg,
Šampinjoni - 250g,
Saldais krējums - 1l,
Sausais baltvīns - 200ml,
Sīpoli - 2gab,
Ķiploki - 3 daiviņas,
Timiāns - pēc garšas,
Lauru lapas - 3gab,
Augu eļļa - cepšanai,
Sāls, pipari - pēc garšas.


Pagatavošana:


Vistu kājiņas nomazgā, sadala augšējās un apakšējās daļās. Apcep no abām pusēm līdz zeltainai nokrāsai.


Šampinjonus nomazgā un sagriež vidējos kubiciņos.


Ķiploku smalki sakapā, nomizotus sīpolus sagriež pusaplīšos.


Pievieno vistai, ķiplokus, sēnes, timiānu un lauru lapu. Pievieno sāli un piparus. Cep visu 5-7 minūšu garumā.


Ielej vīnu un trešdaļu iztvaicē.


Pārliek visu lielā katlā, pievieno saldo krējumu, uzliek vāku un vāra uz nelielas uguns 30 minūtes.


Izņem vistas gabalus un lauru lapu. Mērci sakuļ ar blendera palīdzību, pievieno garšvielas pēc garšas. Gaļu noņem no kauliem un sagriež.


Pasniedz ar rīsiem vai maizi un salātiem.





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 43
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 45
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 80
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 223
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 139
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 132
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 140
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 177
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 131
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 180
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 183
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 172
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 184
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 212
Pīrāgs ar sieru un cherry tomātiem, itāļu gaumē Siltie ēdieni 199
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm