Vista sarkanvīnā ar dārzeņiem Sacepums 786

 

Sastāvdaļas: 

 

150 ml sarkanvīna (tā kā jāliek klāt arī etiķis, ja negribas skābenu mērci, vīnu labāk ņemt pussaldu)
100g tomātu pastas
3 svaigi timiāna zariņi
3 svaigi majorāna zariņi, vai 1/2 tējk. kaltēta
100 ml sarkanvīna etiķa
1 vesela vista, sagriezta 8 gabalos
sāls un svaigi malti melnie pipari
500 g jauno kartupeļu
3 sīpoli, sagriezti ceturtdaļās
6 burkāni, sagriezti gareniski
125 ml ūdens

 

1. Kopā sajauc vīnu, tomātu pastu, garšaugus un etiķi. Vistu ierīvē ar sāli un pipariem un ievieto marinādē, kārtīgi samaisa (vislabāk marinēt maisiņā). Ievieto ledusskapī vismaz uz pusstundu vai uz nakti.

 

2. Kartupeļus nomazgā, ievieto katlā un pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra, turpina vārīt 1-2 minūtes, nokāš.

 

2. Sīpolus, burkānus un kartupeļus ievieto lielā cepamajā traukā, pārlej ar 125 ml ūdens. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. No ledusskapja izņem vistu un kārto traukā virs dārzeņiem, ar ādu uz augšu. Atlikušo marinādi pārlej pāri vistai.

 

3. Visam pārklāj foliju un cep 30 minūtes. Noņem foliju, vistu apslakot ar mērci. Atstāj grilēties vēl aptuveni 15 minūtes vai līdz gatavībai, līdz vistas āda kļūst kraukšķīga. Dekorē ar zaļumiem un nekavējoties pasniedz.

 





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 45
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 50
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 84
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 225
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 143
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 136
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 142
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 179
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 133
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 184
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 186
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 118
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 176
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 186
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 217
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm