Vistas salāti ar rīsiem Salāti 4304

 

Šīs receptes idejiskā autore ir mana draudzene Ieva. Viņa gan saka, ka neatceras, ka būtu ko tamlīdzīgu gatavojusi. Bet es to zinu pilnīgi droši. Šo brīnumjauko salātu recepti es atcerējos, jo man bija nepieciešams vistas buljons citam ēdienam, un man saldētavā iepriekš sagatavotais un sasaldētais bija izbeidzies. Kā visi pēdējā laikā, es arī kubiņiem saku “nē”, tāpēc izlēmu ātri izvārīt buljonu no 2 vistas kājām. Un 2 vārītas vistas kājas – tas ir ļoti daudz garšīgas vistas gaļas. Tāpēc man atausa atmiņā Ievas salāti, kurus viņa neatceras. Tad, lai šis ir kā veltījums Ievai. Un es tos saukšu “Ievas salāti ar vārītu vistu”.

 

Jums vajadzēs:

 

Lai izvārītu vistas gaļu – 2 vistas stilbiņus, 1 lauru lapu, 1 – 2 burkānus, 1 sīpolu, 1 nelielu pētersīļa sakni, nedaudz selerijas saknes, melnus svaigi maltus piparus, sāli.

Salātiem – vārīto vistas gaļu, 1 glāzi vai nedaudz mazāk vārītus rīsus, 1 svaigu garo gurķi, 5-6 ēdamkarotes konservētos zaļos zirnīšus, 2-3 ēdamkarotes konservēto kukurūzu, majonēzi, sāli, piparus pēc garšas. Un es vēl ieteiktu arī nedaudz sasmalcinātas dilles (kaut arī šoreiz es iztiku bez dillēm). Vasaras sezonā pilnīgi noteikti 2 – 3 svaigus tomātus.

 

Pagatavošana:

 

1. Lieciet vārīties vistas kājas. Katlā ar ūdeni lieciet veselu sīpolu, visas nosauktās garšsaknes un garšvielas. Kas attiecas uz maltajiem melnajiem pipariem, es zinu, ka daudzi, vārot zupas un buljonus, liek klāt veselus piparu graudiņus garšai un aromātam. Bet man tas nepatīk, jo, ēdot zupas, vienmēr sanāk uzkost piparam, un tas man ļoti nepatīk. Tāpēc vienmēr pievienoju maltus piparus. Vāriet vistas kājas apmēram 1 stundu. Kamēr gaļa mīksta līdz kaulam. Vistas buljonu pēc tam variet saliet vienreizējās plastmasas glāzītēs un ielikt saldētavā. Pēc tam, kad būs nepieciešams buljons, varēsiet ņemt ārā un atkausēt.

2. Kamēr vārās vista, uzvāriet rīsus.

3. Izvārīto vistas gaļu atdaliet no kauliem un sagrieziet nelielos gabaliņos, kas piemēroti salātiem.

4. Nomizojiet un sagrieziet gurķi.

5. Salātu bļodā sajauciet vistu, rīsus, gurķi, zaļos zirnīšus, kukurūzu. Pievienojiet pēc garšas sāli un svaigi maltus melnos piparus. Izmaisiet ar majonēzi. Gatavs!

Ļoti garšīgi!!! Var ņemt līdzi uz darbu pusdienām vai līdzi piknikā. Šis ir diezgan sātīgs aukstais ēdiens.

Lai Jums labi garšo!





Komentāri



Saistītie raksti

Šodien gatavo:

Lečo Salāti 7
Vistas filejas gulašs Gaļas ēdieni 6
Kabaču torte Uzkodas 6
Vistas salāti ar rīsiem Salāti 6
Vista kefīra marinādē Gaļas ēdieni 5
Sacepta skumbrija folijā Siltie ēdieni 5
Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 41
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 43
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 77
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 219
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 137
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 131
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 137
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 175
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 129
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 176
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 181
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 114
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 169
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 183
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 209
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm