Vistas salāti ar rīsiem Salāti 4043

 

Šīs receptes idejiskā autore ir mana draudzene Ieva. Viņa gan saka, ka neatceras, ka būtu ko tamlīdzīgu gatavojusi. Bet es to zinu pilnīgi droši. Šo brīnumjauko salātu recepti es atcerējos, jo man bija nepieciešams vistas buljons citam ēdienam, un man saldētavā iepriekš sagatavotais un sasaldētais bija izbeidzies. Kā visi pēdējā laikā, es arī kubiņiem saku “nē”, tāpēc izlēmu ātri izvārīt buljonu no 2 vistas kājām. Un 2 vārītas vistas kājas – tas ir ļoti daudz garšīgas vistas gaļas. Tāpēc man atausa atmiņā Ievas salāti, kurus viņa neatceras. Tad, lai šis ir kā veltījums Ievai. Un es tos saukšu “Ievas salāti ar vārītu vistu”.

 

Jums vajadzēs:

 

Lai izvārītu vistas gaļu – 2 vistas stilbiņus, 1 lauru lapu, 1 – 2 burkānus, 1 sīpolu, 1 nelielu pētersīļa sakni, nedaudz selerijas saknes, melnus svaigi maltus piparus, sāli.

Salātiem – vārīto vistas gaļu, 1 glāzi vai nedaudz mazāk vārītus rīsus, 1 svaigu garo gurķi, 5-6 ēdamkarotes konservētos zaļos zirnīšus, 2-3 ēdamkarotes konservēto kukurūzu, majonēzi, sāli, piparus pēc garšas. Un es vēl ieteiktu arī nedaudz sasmalcinātas dilles (kaut arī šoreiz es iztiku bez dillēm). Vasaras sezonā pilnīgi noteikti 2 – 3 svaigus tomātus.

 

Pagatavošana:

 

1. Lieciet vārīties vistas kājas. Katlā ar ūdeni lieciet veselu sīpolu, visas nosauktās garšsaknes un garšvielas. Kas attiecas uz maltajiem melnajiem pipariem, es zinu, ka daudzi, vārot zupas un buljonus, liek klāt veselus piparu graudiņus garšai un aromātam. Bet man tas nepatīk, jo, ēdot zupas, vienmēr sanāk uzkost piparam, un tas man ļoti nepatīk. Tāpēc vienmēr pievienoju maltus piparus. Vāriet vistas kājas apmēram 1 stundu. Kamēr gaļa mīksta līdz kaulam. Vistas buljonu pēc tam variet saliet vienreizējās plastmasas glāzītēs un ielikt saldētavā. Pēc tam, kad būs nepieciešams buljons, varēsiet ņemt ārā un atkausēt.

2. Kamēr vārās vista, uzvāriet rīsus.

3. Izvārīto vistas gaļu atdaliet no kauliem un sagrieziet nelielos gabaliņos, kas piemēroti salātiem.

4. Nomizojiet un sagrieziet gurķi.

5. Salātu bļodā sajauciet vistu, rīsus, gurķi, zaļos zirnīšus, kukurūzu. Pievienojiet pēc garšas sāli un svaigi maltus melnos piparus. Izmaisiet ar majonēzi. Gatavs!

Ļoti garšīgi!!! Var ņemt līdzi uz darbu pusdienām vai līdzi piknikā. Šis ir diezgan sātīgs aukstais ēdiens.

Lai Jums labi garšo!





Komentāri



Saistītie raksti

Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 16
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 30
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 35
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 40
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 54
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 37
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 60
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 77
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 40
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 42
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 96
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 69
Pīrāgs ar sieru un cherry tomātiem, itāļu gaumē Siltie ēdieni 85
KFC vistu kājiņas ar mērci Kūkas 115
Zivs ar dārzeņiem grieķu gaumē Siltie ēdieni 108
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm