Zemeņu un zefīra kārtojums Kūkas 4806

 

 

Sastāvdaļas:

500 ml saldais krējums;

400 g zefīrs;

apm. 500 g zemenes;

nedaudz mandeles un melnā šokolāde dekorēšanai

 


Saldā ēdiena pagatavošana pavisam vienkāša un ātra. Sagriež zefīru un noklāj trauka apakšu (ar pusi no visa daudzuma). Sakuļ putukrējumu, ja gribās ļoti saldu un ogas ir paskābas, tad var pielikt nedaudz cukuru. Pusi no putukrējuma liek virs zefīriem un izlīdzina, tad pa virsu zemeņu kārtu - zemenes sagriež šķēlītēs.

 

Tad atkal zefīrus, pa virsu putukrējumu un ogas. Virspusi var pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem un šokolādi. Vispār iesaku riekstus un šokolādi likt arī vidējā kārtā, būs vēl gardāk.
Liek leduskapī vismaz uz sešām stundām, bet vēl labak savilcies viņš būs pec apm. 12 stundām - tad varēs arī jau skaisti uzlikt gabalus.





Komentāri



Saistītie raksti

Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 16
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 30
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 35
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 40
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 54
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 37
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 60
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 77
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 40
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 42
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 96
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 69
Pīrāgs ar sieru un cherry tomātiem, itāļu gaumē Siltie ēdieni 85
KFC vistu kājiņas ar mērci Kūkas 115
Zivs ar dārzeņiem grieķu gaumē Siltie ēdieni 108
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm