Zemeņu un zefīra kārtojums Kūkas 5297

 

 

Sastāvdaļas:

500 ml saldais krējums;

400 g zefīrs;

apm. 500 g zemenes;

nedaudz mandeles un melnā šokolāde dekorēšanai

 


Saldā ēdiena pagatavošana pavisam vienkāša un ātra. Sagriež zefīru un noklāj trauka apakšu (ar pusi no visa daudzuma). Sakuļ putukrējumu, ja gribās ļoti saldu un ogas ir paskābas, tad var pielikt nedaudz cukuru. Pusi no putukrējuma liek virs zefīriem un izlīdzina, tad pa virsu zemeņu kārtu - zemenes sagriež šķēlītēs.

 

Tad atkal zefīrus, pa virsu putukrējumu un ogas. Virspusi var pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem un šokolādi. Vispār iesaku riekstus un šokolādi likt arī vidējā kārtā, būs vēl gardāk.
Liek leduskapī vismaz uz sešām stundām, bet vēl labak savilcies viņš būs pec apm. 12 stundām - tad varēs arī jau skaisti uzlikt gabalus.





Komentāri



Saistītie raksti

Saceptas liellopu ribiņas ar kolu Gaļas ēdieni 41
Avokado salāti ar gurķiem un garnelēm Salāti 43
Vasarīgā kabaču zupa ar rīsiem Zupas 77
Pildītie tomāti ar garnelēm Uzkodas 220
Ķīnas kāpostu, ābolu un siera salāti Salāti 137
Cepta paprika ar ķiplokiem Siltie ēdieni 131
Vistas gaļas šašliks ar papriku Gaļas ēdieni 137
Biezpiena sacepums ar zemenēm Sacepums 175
Vasarīgā aukstā zupa ar redīsiem Zupas 129
Gaļas bumbiņas cepeškrāsnī Gaļas ēdieni 176
Biezpiena deserts ar zemenēm Saldais 182
Vista ar timiānu sēņu mērcē Gaļas ēdieni 114
Cepti kabači ar siera maliņu Siltie ēdieni 169
Brokastu sendvičs ar tunča salātiem Uzkodas 183
Vistas gaļas kotletes ar zaļumiem un sinepēm Gaļas ēdieni 209
Vairāk »

© gatavovisi.lv | info@gatavovisi.lv | Par sīkdatnēm